måndag 7 juli 2014

Gatupredikan vecka 27 - Bortkörda tre gånger.

Denna veckan innehöll en del motgångar. I Torsdags var vi på Frölunda Torg i Göteborg och predikade eftersom det regnade så ställde vi oss under ett tak. Detta märkte vi var väldigt bra för akustik vilket gjorde att många samlades på platsen för att lyssna. Det dröjde dock inte länge förens det kom två stycken säkerhetsvakter och körde bort oss. Vi fick inte stå under taket sade dem utan bara på torget. Vi flyttade på oss och ställde oss på torget och slutförde predikningarna därifrån.
I Lördags åkte jag med några andra till Marstrand. Men de blev inte riktigt som vi hade tänkt.
En av killarna predikade från biltaket med högvolym. Högvolym och ordningsvakter i närheten innebär garanterat problem. Vi blev portade från området av vakten och var inte välkomna tillbaka förens om 24 timmar. Vi hade ju inte ens tagit båten över till Marstrand ännu och var nekade att gå ombord eftersom vi var portade. Efter cirka 30 minuters diskussion med ordningsvakterna fick vi tillslut åka över till Marstrand men vi fick inte ta med oss någon ljudanläggning eller väsnas utan bara dela ut traktater. Men vi behöver ingen ljudanläggning utan ställde oss på gågatan och predikade. Först predikade jag från John 3:16-18 om att Jesus visar sin kärlek till oss genom att han dog för oss på korset men om vi inte tror detta är vi redan dömda och kvar i våra synder. Sedan tog en annan vid och hans röst var så hög (utan att ens skrika och utan ljudanläggning) att det hördes flera hundra meter bort och in i en restaurang som var full med gäster. Det dröjde inte länge förens en kille som jobbade på restaurangen kom ut och ville stoppa oss. Han sade att vi inte får predika här för det är störande. Jag svarade att detta är en allmän gata och yttrande friheten gäller här. Han svarade "Ja jag vet, men vi vill inte ha er här och ingen i Sverige vill höra vad ni säger ändå." Vi blev avbrutna och fick flytta på oss.

Nu till ett tredje ställe. Vi ställde oss på ett mindre torg utanför en glasskiosk där det satt runt 50 pers och åt glass, det fanns även flera mindre butiker där. Vi ställde oss cirka 50 meter bort från allt folk så att det inte skulle uppfattas påträngande. Jag predikade nu om den kommande domen och hur man kan bli rättfärdig, min bibeltext var Apg 24:24-25. Många stannade och lyssnade och vi fick flera samtal med folk som var nyfikna och ville veta mera.
Vi hann bara predika en gång på denna platsen innan de andra behövde åka vidare.
Men totalt har de jag varit ute med blivit avvisade från platsen tre gånger och fått flytta på oss.
Jag tänker på Apostlagärningarna där man tog in Apostlarna inför det stora rådet och piskade dem och ville stoppa dem från att predika om namnet Jesus. Apostlarna svarade "Vi måste lyda Gud mer än människor".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar