söndag 24 augusti 2014

En man hade en dröm om Jesus och fick höra evageliet

I helgen var vi ute ett gäng. Det var en konferens med ontheredbox i Uppsala och Stockholm om gatupredikan. Vi passade på att samla lite gatupredikanter från Sverige och träffades där uppe.
Själva kom vi typ när konferensen var slut på den andra dagen. Vi Göteborgare kan vara lite sena ibland :-)
Vi kom upp och direkt skulle de nya praktisera vad de hade lärt sig.
Men vi följde med ändå eftersom vi är vana vid att predika på gatan redan. Vi predikade en efter en på Stora Torget i Uppsala. Det var en vanlig dag med folk som stannade och lyssnade medans andra stannade och hånade oss. En människa fick för sig att försöka kasta en tennisbollen på en av predikanterna men bollen missade. Vi drog vidare till Sollentuna utanför Stockholm där vi sov. I går på Söndagen skulle ontheredbox ledare Jacob Bock predika i Grace Church, Stockholm, men innan dess gick vi ut på ett torg i Sollentuna och predikade för några få. Det var kanske 10 stycken totalt som fick höra, inte alls som i Uppsala alltså. Men bland de som lyssnade stod många och lyssnade väldigt intensivt. Vi var på en plats där det säkert inte alls varit någon predikan innan så folk var ju nyfikna. Bland dem som lyssnade fanns en yngre kille som hade några dagar eller en tid innan haft en dröm om Jesus. Han hade gått runt och tänkt på Jesus och tankarna lämnade honom inte. Han kom förbi just när vi stod och predikade han fick höra om Jesus och förstod budskapet och vem Jesus är eller som en i teamet beskrev det hela "polletten trillade ner för honom". Han hade även lite ont i kroppen så en kille fick be för honom.


Så Gud som är suverän överallt och drog honom till torget just när vi stod där vilket ingen av oss aldrig tidigare har gjort.
Om han blev frälst eller ej det vet jag inte det vet vi först om vi ser honom i någon kyrka och ser frukt i hans liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar